Samtaler om sorg

At miste et  nært familiemedlem er forbundet med sorg og smerte.

Livet er forandret og kan ikke mere blive det samme som før.

I lang tid efter dødsfaldet kan man føle sig sårbar og ensom, og selv om vi reagerer forskelligt på sorg, kunne du måske have glæde af at dele dine tanker og følelser med andre i samme situation.

En ny sorggruppe begynder mandag den 17. september 2018 og er for dig, der har mistet en mor eller far, bror eller søster.

Er du interesseret så kontakt sognepræst Lisbet Rømer inden gruppens første møde, enten på mail: lr@km.dk eller tlf. 3966 4066.

Hvad kan man forvente at få ud af at være med i en sorggruppe?

Det er ikke helt til at sige på forhånd, men umiddelbart kan det være forløsende at møde andre i samme situation som én selv. Nogle der også kæmper med at få hverdagen til at hænge nogenlunde sammen.

Sorgen er en periode af ens liv, hvor man føler sig hudløs og desorienteret. Der er en tryghed, der er forsvundet ud af ens liv sammen med det menneske, der har betydet så meget for én og som man har delt så meget med. Samtidig med at alle omkring én tilsyneladende fortsætter det travle liv som før, kan man have behov for at trække sig tilbage en stund og geare tempoet ned.

Vi sørger ikke alle på samme måde og oplever forskelligt, men i sorggruppen er man sammen med   andre, der også kender den smerte og følelse af forladthed, man selv gennemlever. Der bliver lyttet til ens historie, og der er forståelse for de stærke følelser, man indimellem bliver overvældet af, og når man sætter ord på sin erfaring gang på gang, bliver tabet også tydeligere for én selv. Der er både tid til at tale og lytte, og vi tager forskellige temaer op:

angst og afmagt

kaos og meningsløshed

skyld og forsoning

nærhed og trøst

håb og kærlighed.

Derudover kan man i en sorggruppe få hjælp til at tackle vanskeligheder, man selv er kørt fast i ved at høre, hvordan andre løser deres problemer, og det styrker livsmodet. I slutningen af forløbet vil vi også tale om vores håb og ønsker for fremtiden.

Hvert møde slutter i kirken med en salme og en refleksion og det er frivilligt, om man vil deltage.

Ved at synge og indimellem betragte et billede sætter vi dagens tema og samtale ind i en sammenhæng med den kristne tro.

Du er velkommen!

Vi mødes i Dyssegårdskirkens sognegård følgende mandage kl. 16 - 17.30:

Første gang mandag den 17. september, derefter mandag den 15. oktober og 29. oktober, mandag den 12. november og 26. november og sidste gang mandag den 10. december.

Lisbet Rømer