Samtaler om sorg

Når ens far eller mor dør kan man opleve, at den basale kærlighed og opbakning i ens liv er væk. Der er et smertefuldt tomrum, og i en lang periode føler man sig sårbar og i krise. Selv om vi reagerer forskelligt på det at miste, kan vi ofte genkende de følelser og erfaringer, andre i samme situation har, og så oplever vi, at vi ikke er helt så alene, som vi troede. Derfor kunne du måske få glæde af at være med i en sorggruppe, hvor du i trygge omgivelser kan tænke højt og samværet med de andre kan hjælpe dig til at gennemleve din egen sorg.

Efterårets sorggruppe er for dig, der har mistet én af dine forældre. Vi mødes første gang mandag den 9. september kl. 16-18 i Dyssegårdskirkens sognegård, lokale 4, Dyssegårdsvej 19, 2900 Hellerup. Dernæst mødes vi hver anden mandag over i alt 6 gange - den 23/9, 7/10, 21/10, 4/11 og 18/11, alle møder er kl. 16-18.

Er du interesseret så kontakt sognepræst Lisbet Rømer enten på mail: lr@km.dk eller tlf. 3966 4066. Du er meget velkommen!

Hvad kan man forvente at få ud af at være med i en sorggruppe?

Det er ikke helt til at sige på forhånd, men umiddelbart kan det være forløsende at møde andre i samme situation som én selv. Nogle der også kæmper med at få hverdagen til at hænge nogenlunde sammen.

Sorgen er en periode af ens liv, hvor man føler sig hudløs og desorienteret. Der er en tryghed, der er forsvundet ud af ens liv sammen med det menneske, der har betydet så meget for én og som man har delt så meget med. Samtidig med at alle omkring én tilsyneladende fortsætter det travle liv som før, kan man have behov for at trække sig tilbage en stund og geare tempoet ned.

Vi sørger ikke alle på samme måde og oplever forskelligt, men i sorggruppen er man sammen med   andre, der også kender den smerte og følelse af forladthed, man selv gennemlever. Der bliver lyttet til ens historie, og der er forståelse for de stærke følelser, man indimellem bliver overvældet af, og når man sætter ord på sin erfaring gang på gang, bliver tabet også tydeligere for én selv. Der er både tid til at tale og lytte, og vi tager forskellige temaer op:

angst og afmagt

kaos og meningsløshed

skyld og forsoning

nærhed og trøst

håb og kærlighed.

Derudover kan man i en sorggruppe få hjælp til at tackle vanskeligheder, man selv er kørt fast i ved at høre, hvordan andre løser deres problemer, og det styrker livsmodet. I slutningen af forløbet vil vi også tale om vores håb og ønsker for fremtiden.

Hvert møde slutter i kirken med en salme og en refleksion og det er frivilligt, om man vil deltage.

Ved at synge og indimellem betragte et billede sætter vi dagens tema og samtale ind i en sammenhæng med den kristne tro.

Du er velkommen!

Lisbet Rømer